Sposób przygotowania:
Pikantne danie z ryżem
Mięso oraz cebulę kroimy w kostke, do miski wlewamy 1/4 szklanki oleju, dodajemy pokrojone składniki, mieszanke przypraw Buritto oraz 0,5 łyżeczki soli, mieszamy. Mieso odstawiamy do lodówki na 2 godziny, po czym przesmażamy na patelni już bez dodatku zadnego tłuszczu, Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie przez 40 minut - przekładamy do garnka razem z ryżem. Cukinię obieramy ze skórki, wydrążamy środek, a następnie kroimy w niewielką kosteczkę. Marchewkę strugamy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych otworach. Pomidory należy obrać ze skórki i niedbale pokroić w mniejsze kawałki. na patelnię wlewamy niewielką ilość oleju - przesmażamy marchewkę z cukinią, a po 4 minutach dodajemy pomidory i smażymy do czasu aż sie rozpadna. Mieso, ryż i warzywa mieszamy i przesmażamy jeszcze chwile - podajemy na gorąco