Sposób przygotowania:
Pikantne naleśniki walentynkowe.
Z jaja, mleka i mąki (3 rodzajów) przygotowujemy ciasto naleśnikowe - odstawiamy na chwilę. Na łyżce oleju przesmażamy posiekaną cebulę i czosnek, dodajemy paprykę słodką, mięso mielone - przesmażamy chwilę. Gdy mięso straci surowość podlewamy je winem , a po kilku minutach dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy solą, pieprzem i chili. Zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem podlewając jeśli trzeba odrobiną wody. Pod koniec dodajemy fasolę i kukurydzę odsączoną z zalewy. Wczasie, gdy mięso się dusi smażymy naleśniki. Przecinamy każdy na pół, zwijamy w dwa rożki. Nakładamy w nie farsz mięsny po czym układamy je na talerzach. Posypujemy je serem i zapiekamy w mikrofalówce lub piekarniku, aż ser lekko się stopi.Dekorujemy danie listkami sałaty i serduszkami oraz strzałą Amora z sosu meksykańskiego.