Sposób przygotowania:
Pikantne naleśniki
Usmażyć naleśniki wg własnego przepisu. Na oleju podsmażyć mięso , podać oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki oraz cebulkę pokrojoną w kostkę. Całość smażyć około 5 minut. Następnie dodać pokrojone w kostkę pomidory oraz kukurydzę osączoną z zalewy. Wszystko dusić około kwadransa, po czym przyprawić oraz dodać posiekany szczypior. Sporządzić sos: zeszklić na patelni pokrojoną w kostkę cebulę, dodać mąkę i zeszklić, rozrzedzić bulionem z mlekiem, podgrzewać do zgęstnienia na końcu dodając troszkę więcej jak połowę sera żółtego. Wszystko razem wymieszać.Na naleśniki kłaść farsz i zwijać w rulon ok. 2cm. Układać w naczyniu do zapiekania, polać sosem i posypać resztą sera. Zapiekać do roztopienia sera w bardzo gorącym piekarniku (200'C). Przed podaniem posypać natką (niekoniecznie, jeśli ktoś nie lubi) i pokleksać ketchupem. SMACZNEGO!!!