dominika1987

dominika1987

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 282]

Pikantne skrzydełka Dominiki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pikantne skrzydełka z grilla z selerem naciowym i dipem serowym.

Pikantne skrzydełka Dominiki

Składniki:

Pikantne skrzydełka Dominiki

 

  • 1,2 kg skrzydełek kurczaka
  • 2 papryczki chili
  • 3 ząbki czosnku
  • 8 łyżek sosu sojowego
  • 5 łyżek oleju
  • pęczek szczypiorku
  • 25 dag chudego twarożku
  • sól
  • pieprz
  • 8 łodyg selera naciowego

Sposób przygotowania:

Pikantne skrzydełka Dominiki
Skrzydełka umyj i osusz. Z papryczek chili usuń nasiona i miąższ, następnie posiekaj. Obierz czosnek, zmiażdż i połącz z papryczkami, sosem sojowym oraz olejem. Powstałą marynatą posmaruj skrzydełka, owiń folią i odstaw na 2 godziny. Po upływie czasu piecz przez około 10 minut na grillu. Przygotuj dip. Posiekany szczypiorek wymieszaj z twarożkiem, dopraw solą i pieprzem do smaku. Podawaj do skrzydełek razem z oczyszczonym, pokrojonym selerem.