lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Pikantne udka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

szybkie danie na niedzielny obiad

Pikantne udka

Składniki:

Pikantne udka

 

  • 1 kg udek
  • 3 łyżki miodu
  • ]kilka kropel tabasco
  • 5 łyżek sosu sojowego
  • główka czerwonej kapusty
  • 20 dag marchewki
  • 1/2 kg ziemniaków
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pikantne udka
z miodu,tabasco i sosu sojowego robimy marynate w której nacieramy udka z kurczaka i pozostawiamy je tak przez minimum 4 godziny.Kapustę oczyść i poszatkuj a ziemniaki obierz i skrój tak jak na frytki.Marchew pokrój w talarki i podsmaż na maśle.Udka ułóż w żaroodpornym naczyniu na nie połóż poszatkowaną kapustę,marchew oraz ziemniaki.Piecz danie w temperaturze 200 stopni i podlewaj od czasu do czasu zimną wodą.Piecz aż wszystkie składniki i mięso staną się miękke.

Tagi:

sosy