mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Pikantne ziemniaki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne, pikantne danie z ziemniakami.

Pikantne ziemniaki

Składniki:

Pikantne ziemniaki

 

Sposób przygotowania:

Pikantne ziemniaki
Na początku należy obrać ze skórki i opłukać ziemniaki. Cebulę obrać i pokroić w talarki. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić na nim cebulę. Następnie dodać pokrojone w małą kostkę ziemniaki. Smażyć jakieś 5 minut. Następnie dodać pokrojoną czerwoną paprykę i chilli. Całość dusić pod przykryciem przez 15 minut na bardzo małym ogniu. Co jakiś czas zamieszać. Pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Wrzucić na patelnię i ponownie przykryć i dusić do momentu aż ziemniaki będą miękkie. Fasolę odsączyć z zalewy i dodać do dania. Wymieszać. Do smaku doprawić solą, kolendrą, kminkiem.Smacznego.

Tagi:

ziemniaki