Sposób przygotowania:
Pikantny farsz do pierogów.
Grzyby suszone przekładamy do garnka i zalewamy przegotowana wodą.Grzyby moczymy przez około 3 godziny.Kapustę wykładamy na sito i zalewamy wodą ze 2-3 razy,żeby pozbyć się zbyt kwaskowatego smaku kapusty.Tak przygotowaną kapustę wkładamy do garnka.Cebulę drobno pokroić i lekko podsmażyć na rozgrzanej patelni na 1 stołowej łyżce oleju roślinnego.Po podsmażeniu cebulkę przełożyć do kapusty,Dodać pokrojoną drobno papryczkę chili,pamiętajmy o usunięciu pestek. Kapustę doprawiamy szczyptą soli,szczyptą pieprzu i połową małej łyżeczki pikantnej papryki w proszku.Do garnka wlewamy wodę,tak by przykryła kapustę.Mieszamy i pod przykryciem dusimy przez około 1,5-2 godziny.W osobnym garnku gotujemy grzyby około 35 minut.Po ugotowaniu i ostudzeniu grzyby kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do kapusty razem z 1 stołową łyżką sosu tabasco.Po ugotowaniu kapusty farsz ostudzić i nakładać na pierożki.