oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Pikantny gulasz 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Na koniec posypać natką pietruszki.

Pikantny gulasz 3

Składniki:

Pikantny gulasz 3

 

  • 1,5 g wołowiny
  • 2 dag smalcu
  • 50 dag cebuli
  • 50 dag marchewki
  • 3/4 butelki białego wina
  • 6 goździków
  • 3 łyżki mąki
  • 2 kostki rosołowe
  • sól
  • pieprz
  • tymianek
  • kilka jagód jałowca
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Pikantny gulasz 3
Mięso pokroić w kostkę i porcjami podsmażyć na smalcu. Jedną, całą cebulę naszpikować goździkami, a pozostałe pokroić. Do mięsa dodać przyprawy, cząstki cebuli i cebulę z goździkami. Wszystko razem chwilę smażyć, a następnie posypać mąką i zasmażyć. Wlać wino i dusić 30 minut. Dolać litr wody oraz kostki rosołowe i nadal dusić.Po 40 minutach dodać dodać pokrojoną w kostkę marchewkę nadal dusić do miękkości. Jeśli zajdzie potrzeba , ponowie doprawić.