Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Pikantny kociołek

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ja używam kiełbasek tzw.Debreczynek,pikantne i pyszne!

Pikantny kociołek

Składniki:

Pikantny kociołek

 

  • 75dag.wołowiny bez kości,
  • 10dag.surowego wędzonego boczku,
  • 25dag.surowych,podwędzanych kiełbasek,
  • 2 cebule,
  • 2 pomidory,
  • 2 strąki papryki,
  • czosnek
  • 1 łyżeczka ostrej papryki,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Pikantny kociołek
Boczek pokroić w kostkę,wytopić,wyjąć skwarki,na powstały tłuszcz,wrzucić drobno pokrojoną cebulę,zrumienić,zdjąć z patelni. Mięso pokroić w paski lub kosteczkę i smażyć kilka minut na mocnym ogniu,wsypać paprykę,cebulę,przyprawić solą i pieprzem.Dusić na małym ogniu,aż mięso będzie prawie miękkie(Gdy zajdzie potrzeba podlewać gorącą wodą).Dodać drobno pokrojoną paprykę i pomidory,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek,pokrojone kiełbaski i usmażony boczek i dusić na małym ogniu,pod przykryciem ok.20min.Przyprawić jeszcze do smaku.

Tagi:

beza bezy