Sposób przygotowania:
Pikantny koszyczek
Przygotowanie:
Z każdego rozmrożonego kawałka ciasta zetnij pasek 5 mm szer.Posmaruj wodą i dolep do dużego kawałka ciasta,aby powstał koszyczek.Posmaruj roztrzepanym żółtkiem.Piecz 8 minut w temperaturze 200s.c.Wyjmij.Koszyki napełnij siekaną dymką i tymiankiem.Zalej śmietaną zmiksowaną z jajkiem,szczyptą soli i pieprzu.Na masie ułóż po 1 serku.Piecz 10 minut w tej samej temperaturze.Posyp żurawiną.
Z każdego rozmrożonego kawałka ciasta zetnij pasek 5 mm szer.Posmaruj wodą i dolep do dużego kawałka ciasta,aby powstał koszyczek.Posmaruj roztrzepanym żółtkiem.Piecz 8 minut w temperaturze 200s.c.Wyjmij.Koszyki napełnij siekaną dymką i tymiankiem.Zalej śmietaną zmiksowaną z jajkiem,szczyptą soli i pieprzu.Na masie ułóż po 1 serku.Piecz 10 minut w tej samej temperaturze.Posyp żurawiną.