Pikantny koszyczek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

apetyczny koszyczek dla gości

Pikantny koszyczek

Składniki:

Pikantny koszyczek

 

  • Składniki:
  • 4 kwadratowe płaty mrożonego ciasta francuskiego
  • pęczek dymki
  • 15 dag śmietany
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz
  • 1 żółtko
  • 1/2 pęczka tymianku
  • 4 serki typu camembert
  • 4 łyżki żurawiny

Sposób przygotowania:

Pikantny koszyczek
Przygotowanie:
Z każdego rozmrożonego kawałka ciasta zetnij pasek 5 mm szer.Posmaruj wodą i dolep do dużego kawałka ciasta,aby powstał koszyczek.Posmaruj roztrzepanym żółtkiem.Piecz 8 minut w temperaturze 200s.c.Wyjmij.Koszyki napełnij siekaną dymką i tymiankiem.Zalej śmietaną zmiksowaną z jajkiem,szczyptą soli i pieprzu.Na masie ułóż po 1 serku.Piecz 10 minut w tej samej temperaturze.Posyp żurawiną.