Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Pikantny kotlet schabowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Schab marynowany w ostrej marynacie jajecznej po usmażeniu jest miękki ale również dość pikantny w smaku.

Pikantny kotlet schabowy  Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pikantny kotlet schabowy

 

Sposób przygotowania:

Pikantny kotlet schabowy
Schab myjemy, osuszamy go, oprószamy solą i pieprzem z dwóch stron, rozklepujemy. Do miski wbijamy jajko, dodajemy sól do smaku i sos chilli, mieszamy. Wkładamy schab i odstawiamy do lodówki na 3 godziny. Po tym czasie panierujemy go w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron do zarumienienia.
Pikantny kotlet schabowy
Etap 1 do miseczki wbijamy jajko dodajemy sos
Pikantny kotlet schabowy
Etap 2 schab rozklepujemy doprawiając solą i pieprzem
Pikantny kotlet schabowy
Etap 3 schab marynujemy w jajku z sosem chilli
Pikantny kotlet schabowy
Etap 4 schab panierujemy w bułce i smażymy