Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Pikantny kotlet schabowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Dzięki musztardzie mięso nabiera ostrego smaku

Pikantny kotlet schabowy.

Składniki:

Pikantny kotlet schabowy.

 

 

Sposób przygotowania:

Pikantny kotlet schabowy.
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na porcje, rozbić tłuczkiem do mięsa, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem. Każdy kawałek mięsa posmarować ostrą musztardą. Panierować kolejno w mące, zanurzać w roztrzepanych jajkach i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z ziemniakami i surówką lub zasmażaną kiszoną kapustą.