Sposób przygotowania:
Kotlet schabowy nadziewany kapustą
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na 5 porcji, rozbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty, oprószyć solą i pieprzem. Kapustę z utartą marchewką włożyć do garnka, zalać wodą, dodać listek laurowy i ugotować do miękkości. Pokrojoną w drobną kostkę słoninę, stopić na patelni, dodać drobno posiekaną cebulę, zeszklić. Kapustę odcedzić, drobno posiekać, dodać do podsmażonej cebuli, przyprawić do smaku pieprzem i przyprawą maggi, wymieszać, chwilę poddusić. Na przygotowane mięso nakładać po łyżce farszu, składać na pół i brzegi zbić tłuczkiem lub spiąć wykałaczką. Panierować w mące, roztrzepanym jajku i tartej bułce, smażyć na złoty kolor z obu stron, na rozgrzanym oleju.