Sposób przygotowania:
Pikantny kurczak Eli z zielonym curryprzygotowanie składników
Kurczaka opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić mięso na duże kawałki.
przygotowanie składników cd
Grzyby pokroić w grube plastry. Paprykę bez pestek pokroić w słupki. Przygotować zieloną pastę curry.
przygotowanie składników cd
Mleczko kokosowe wylać do miski i wymieszać.
przygotowanie mięsa
Na patelni rozgrzać olej rzepakowy i sezamowy. Włożyć mięso i obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron.
przygotowanie mięsa cd
Do kurczaka dodać paprykę, grzyby i zieloną pastę curry. Całość chwilę smażyć.
przygotowanie mięsa cd
Do mięsa wlać mleczko kokosowe i dusić aż kurczak będzie miękki.
przygotowanie mięsa cd
Kurczaka doprawić do smaku solą i czosnkiem granulowanym.
przygotowanie mięsa
Kurczaka wyłożyć i posypać białym i czarnym sezamem. Makaron ryżowy z tapioką przygotować według przepisu na opakowaniu. Kurczaka podawać z makaronem i czerwonym winem.
Smacznego!