Sposób przygotowania:
Pikantny kurczak z limonką
1.W misce lub szklanym naczyniu wymieszać sos sojowy, cukier, pieprz, posiekany czosnek. Dodać filety z kurczaka, przykryć naczynie i włożyć do lodówki. Marynować przez 30 minut. 2. Czosnek obrać i drobno posiekać. Olej rozgrzać na patelni. Zeszklić czosnek. Dodać ryż i stale mieszając przyrumienić go. Dodać curry, pieprz, sól. Zalać 2 szklankami wody. Trzymać przez 15 minut na ogniu. Na koniec przyłożyć risotto w miskę i przykryć. 3.Na patelni roztopić masło. Wyjąć kurczaka z marynaty i włożyć na patelnię. Smażyć na złotobrązowy kolor, często obracając. 4.W małą miseczkę wlać 2 łyżki jogurtu i łyżkę majonezu. Dodać szczyptę pieprzu i soli oraz posiekany czosnek. Wszystko wymieszać.- Sos czosnkowy