eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Gulasz Eli z szynki wieprzowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam gulasz z szynki wieprzowej. Gulasz podałam z paloną kaszą gryczaną i zasmażaną kiszoną kapustą.

Gulasz Eli z szynki wieprzowej

Składniki:

Gulasz Eli z szynki wieprzowej

mięso

  • 1.40 kg szynki wieprzowej

pozostałe składniki

przyprawy

Sposób przygotowania:

Gulasz Eli z szynki wieprzowej

przygotowanie składników

Gulasz Eli z szynki wieprzowej
Opłukaną i osuszoną szynkę pokroić w kostkę.

Mięso opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić szynkę w kostkę.

przygotowanie składników cd

Gulasz Eli z szynki wieprzowej
Obraną cebulę pokroić .w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę.

Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Czosnek obrać z łupinek p przecisnąć przez praskę.

przygotowanie gulaszu

Gulasz Eli z szynki wieprzowej
Na rozgrzanym oleju obsmażyć pokrojone mięso.

W dużej, głębokiej patelni rozgrzać olej. Wrzucać partiami mięso i obsmażyć.

przygotowanie gulaszu cd

Gulasz Eli z szynki wieprzowej
Cebulę, czosnek i przyprawę dodać do mięsa.

Do mięsa dodać cebulę, czosnek, przyprawę do mięs i chwilę smażyć razem.

przygotowanie gulaszu cd

Gulasz Eli z szynki wieprzowej

Do gulaszu dodać liście laurowe, ziele angielskie i wlać sok z ogórków. Dolać trochę wody i dusić aż mięso będzie miękkie.

przygotowanie gulaszu cd

Gulasz Eli z szynki wieprzowej

Gulasz doprawić solą i pieprzem do smaku. Mąkę wymieszać z wodą, wlać do gulaszu i zagotować.

Gulasz podałam z kaszą gryczaną i zasmażaną kiszoną kapustą.

Smacznego!


Tagi:

danie gulasz