Sposób przygotowania:
Gulasz Eli z szynki wieprzowejprzygotowanie składników
Mięso opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić szynkę w kostkę.
przygotowanie składników cd
Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Czosnek obrać z łupinek p przecisnąć przez praskę.
przygotowanie gulaszu
W dużej, głębokiej patelni rozgrzać olej. Wrzucać partiami mięso i obsmażyć.
przygotowanie gulaszu cd
Do mięsa dodać cebulę, czosnek, przyprawę do mięs i chwilę smażyć razem.
przygotowanie gulaszu cd
Do gulaszu dodać liście laurowe, ziele angielskie i wlać sok z ogórków. Dolać trochę wody i dusić aż mięso będzie miękkie.
przygotowanie gulaszu cd
Gulasz doprawić solą i pieprzem do smaku. Mąkę wymieszać z wodą, wlać do gulaszu i zagotować.
Gulasz podałam z kaszą gryczaną i zasmażaną kiszoną kapustą.
Smacznego!