Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Pikantny kurczak z grila

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kurczak z grilla w ostrym wydaniu ...

Pikantny kurczak z grila

Składniki:

Pikantny kurczak z grila

 

  • 4 szt filet z kurczaka,
  • 6 łyżek oliwa,
  • 1 szt cebula,
  • 2 ząbki czosnek,
  • 1 szt papryczki chilii,
  • 1/4 łyżeczki goździki mielone,
  • 1/4 łyżeczki kminek mielony,
  • 2 łyżeczki kolendra,
  • 2 łyżeczki zioła prowansalskie,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz

 

Sposób przygotowania:

Pikantny kurczak z grila
Cebulę i papryczkę bardzo drobno posiekać. Do miski wlać olej, dodać posiekaną cebulę, papryczkę, roztarty z solą czosnek, goździki, kminek, posiekaną kolendrę, zioła prowansalskie, sól i pieprz, wszystko wymieszać. Marynatą natrzeć mięso, pozostawić na kilka godzinę w chłodnym miejscu.Następnie mięso ułożyć na rozgrzanej płycie gilowej, piec pod przykryciem około 10 minut, później dopiec bez przykrycia do miękkości.