Sposób przygotowania:
Pikantny kurczak z musem z mango
Kurczaka oczyszczamy, marynujemy w oliwie z chilli, dodajemy szczyptę ognistej mieszanki przypraw (u mnie więcej:), odstawiamy na conajmniej godzinę. W tym czasie gotujemy ryż w osolonej wodzie, obieramy mango, paprykę oczyszczamy z pestek.
Zamarynowanego kurczaka oraz paprykę pepperoni układamy na grillu, pieczemy ok 15-20 minut w piekarniku. Po 5-10 minutach wyjmujemy paprykę, nożem delikatnie zdejmujemy miąższ (bez skórki). Obrane mango razem z miąższem z papryki i łyżką soku z limonki wrzucamy do blendera (kilka kawałków odstawiamy do dekoracji), miksujey na jednolitą masę.
Na talerzu do małych miseczek nakładamy mus z mango, obok układamy ryż i pokrojony w plastry kurczak, dekorujemy kawałkami mango.
Smacznego!!! :)
Zamarynowanego kurczaka oraz paprykę pepperoni układamy na grillu, pieczemy ok 15-20 minut w piekarniku. Po 5-10 minutach wyjmujemy paprykę, nożem delikatnie zdejmujemy miąższ (bez skórki). Obrane mango razem z miąższem z papryki i łyżką soku z limonki wrzucamy do blendera (kilka kawałków odstawiamy do dekoracji), miksujey na jednolitą masę.
Na talerzu do małych miseczek nakładamy mus z mango, obok układamy ryż i pokrojony w plastry kurczak, dekorujemy kawałkami mango.
Smacznego!!! :)
caroline1983
anusia2402