Sposób przygotowania:
Pikle z kabaczka w musztardzie
Słoiki myje i wyparzam przez 10 min w piekarniku, a pokrywki wyparzam w gorącej wodzie. Pokrywek nie wkładajcie do piekarnika bo się stopią!!! Do wyparzonych słoików wrzucamy przyprawy:liść,ziele i gorczycę.Kabaczka obieramy ze skórki i kroimy tak aby były wielkości 1/8 ogórka.Układamy w słoikach i dodajemy kawałki papryki czerwonej.Składniki zalewy gotujemy i studzimy.Następnie wlewamy do słoików i zakręcamy.Pasteryzujemy 5-7 min.Zostawimy aż ostygną i wstawiamy do piwniczki lub spiżarni. A teraz powiem Wam czemu do kabaczka dodaję paprykę,po to żeby wiadomo było gdzie jest kabaczek a gdzie ogórki w takiej samej zalewie:)
Mag_da_le_na
rozanka
Ja też podpisuje ale jakby ktos tego nie robił tak jak moja siostra to potem łatwiej odróżnić,a poza tym dołożenie papryki to ładny akcent kolorystyczny:)