Sposób przygotowania:
Pilaw Trynidadzki
Mięso pokrój w kostkę, skrop sokiem z cytryny i odstaw na 30minut. Mąkę wymieszaj z łyżeczką soli i pieprzem. Obtocz w niej mięso i smaż na oleju na złocisty kolor, następnie wyjmij. W rondlu rozgrzej pozostały olej i smaż na nim 1-2minuty pokrojoną cebulę. Dodaj krojone pomidory, cukier, tymianek, sól, pieprz, a także startą skórkę z cytryny. Smaż mieszając przez 2-3minuty. Następnie wsyp opłukany i osączony ryż i duś 3-4minuty, aż wchłonie tłuszcz. Dodaj mięso, wlej bulion, zagotuj i przykryj. Gotuj około 20minut (pilaw powinien być wilgotny ale nie wodnisty). Przed podaniem posyp natką pietruszki. polej topionym masłem.
Smacznego
Smacznego