Pilaw z baraniny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przełożyć pilaw do naczynia żaroodpornego i piec 40 minut pod przykryciem w temperaturze 180 st.C.

Pilaw z baraniny

Składniki:

Pilaw z baraniny

 

 

Sposób przygotowania:

Pilaw z baraniny
Mięso opłukać, pokroić w dużą kostkę. Cebulę obrać, opłukać, posiekać, czosnek obrać i zmiażdżyć. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić w kostkę, usunąć pestki. Ryż smażyć na 4 łyżkach oliwy, aż stanie się przezroczysty. Wlać 700 ml wody i gotować 10 minut. Na pozostałym tłuszczu zrumienić mięso i cebulę, dodać rodzynki i pomidory i czosnek. Doprawić solą i pieprzem oraz papryką i połączyć z ryżem. Gotować na małym ogniu pod przykryciem, aż ryż wchłonie cały płyn. Przełożyć pilaw do naczynia żaroodpornego i piec 40 minut pod przykryciem w temperaturze 180 st.C.

Tagi:

ryż