Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Pilaw z ryżu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

świetne i proste w wykonaniu danie

Pilaw z ryżu

Składniki:

Pilaw z ryżu

 

  • 8 plastrów boczku pokrojonych w 1 -cm kawałeczki
  • 1 cebula drobno pokrojona
  • 1 łodyga selera naciowego pokrojona w cienkie plasterki
  • 1 marchewka drobno posiekana
  • 1 zielona papryka pokrojona w kostkę
  • 4 łyżki masła
  • 3 szklanki ryżu ugotowanego i gorącego

 

Sposób przygotowania:

Pilaw z ryżu
podsmażyć boczek do miękkości ale nie do kruchości dobrze osączyć z tłuszczu warzywa smażyć w maśle do miękkości ryż wymieszać dokładnie z boczkiem i warzywami podawać

Tagi:

ryż