Sposób przygotowania:
Piosenkowe ciasto
Od kilku dni moje dzieciaki zachorowały na ta piosenkę. Więc szybki rzut oka co też mamy w kuchni i co z tego można zrobić. To ciasto w całości zrobiły moje pociechy.
Margarynę rozpuścić i przestudzić. Do miski wsypać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i lekko wymieszać. Dodać jajka i margarynę. Wszystko razem zmiksować. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Posypać cukrem waniliowym i cynamonem. Jabłka obrać, usunąć ganizda nasienne i pokroić w ćwiartki. Ułożyć je na dnie tortownicy. Na jabłka wylać ciasto. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 C. Piec około 40 minut.
Po upieczeniu ciasto przestudzić i posypać cukrem pudrem. Ciasto wychodzi bardzo delikatne i lekkie. Smacznego!!
Margarynę rozpuścić i przestudzić. Do miski wsypać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i lekko wymieszać. Dodać jajka i margarynę. Wszystko razem zmiksować. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Posypać cukrem waniliowym i cynamonem. Jabłka obrać, usunąć ganizda nasienne i pokroić w ćwiartki. Ułożyć je na dnie tortownicy. Na jabłka wylać ciasto. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 C. Piec około 40 minut.
Po upieczeniu ciasto przestudzić i posypać cukrem pudrem. Ciasto wychodzi bardzo delikatne i lekkie. Smacznego!!