Sposób przygotowania:
pita szpinakowa
ciasto zagniatamy
walkujemy cienko i dzielimy na dwie czesci
jedna czesc dajemy na spod blachy
mrozony szpinak zalewamy odrobina wody dodajemy posiekana cebule i czosnek
gotujemy do miekkosci
dodajemy przyprawy pisekany koperek
zdejmujemy z ognia dodajemy jajka mieszamy dokladnie
i na koncu dodajemy fete pokruszona
mieszamy wsszystko jeszcze raz wylewamy na blache
przykrywamy drugim ciastem
nakluwamy je widelcem
smarujemy olejem
pieczemy ok 50minut
walkujemy cienko i dzielimy na dwie czesci
jedna czesc dajemy na spod blachy
mrozony szpinak zalewamy odrobina wody dodajemy posiekana cebule i czosnek
gotujemy do miekkosci
dodajemy przyprawy pisekany koperek
zdejmujemy z ognia dodajemy jajka mieszamy dokladnie
i na koncu dodajemy fete pokruszona
mieszamy wsszystko jeszcze raz wylewamy na blache
przykrywamy drugim ciastem
nakluwamy je widelcem
smarujemy olejem
pieczemy ok 50minut
bogda46
eli_555