Sposób przygotowania:
Pita z pomidorami i owczym serem
Pomidory umyć i osuszyć,cebule obrać.Warzywa pokroić w plastry i przełożyć do miski.
Ocet wymieszać z olejem,dodać obrany i zmiażdżony czosnek.Sos doprawić solą i pieprzem,polać nim pomidory z cebulą.Odstawić na ok. 30 minut do przemacerowania.
Sałatę podzielić na pojedyncze liście,opłukać i osączyć.Pietruszkę posiekać.Ser pokroić w plastry.Pomidory i cebulę osączyć z marynaty.Chlebki podgrzać w piekarniku,a następnie przekroić wzdłuż na pół.Spody chleba przykryć liśćmi sałaty,następnie ułożyć pomidory i cebulę oraz plastry sera.Posypać pietruszką.Chlebki przykryć i od razu podawać.
Ocet wymieszać z olejem,dodać obrany i zmiażdżony czosnek.Sos doprawić solą i pieprzem,polać nim pomidory z cebulą.Odstawić na ok. 30 minut do przemacerowania.
Sałatę podzielić na pojedyncze liście,opłukać i osączyć.Pietruszkę posiekać.Ser pokroić w plastry.Pomidory i cebulę osączyć z marynaty.Chlebki podgrzać w piekarniku,a następnie przekroić wzdłuż na pół.Spody chleba przykryć liśćmi sałaty,następnie ułożyć pomidory i cebulę oraz plastry sera.Posypać pietruszką.Chlebki przykryć i od razu podawać.
przysmak