Sposób przygotowania:
Piwna babka
Margarynę stopić i ostudzić. Jajka ubić z cukrem, cukrem waniliowym i solą na puszystą masę. Wsypać skórkę cytrynową i chwilę ubijać. Do ubitych jajek wlewamy na przemian stopioną margarynę i piwo oraz wsypujemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość ciągle ubijamy. Tak przygotowane ciasto wlewamy do dużej formy w kształcie babki posmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy ok. 50 minut (sprawdzamy patyczkiem). Po upieczeniu babkę odwracamy i wyjmujemy z formy, gdy ostygnie lukrujemy lukrem cytrynowym (ucieramy cukier puder z sokiem z cytryny) i ozdabiamy otartą skórka z cytryny. SMACZNEGO!
edytaha
misia14
masz rację..smakuje wybornie...