eliza739

eliza739

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 308]

Piwna kiełbasa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dla wielbicieli kiełbasy nowy sposób

Piwna kiełbasa

Składniki:

Piwna kiełbasa

 

  • 1 kg białej kiełbasy
  • 2 szklanki jasnego piwa
  • 2 szklanki wody
  • 2 cebule

 

  • Sos:
  • 1 łyżka karmelu
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka octu
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • cukier

Sposób przygotowania:

Piwna kiełbasa
Piwo podgrzać. Zalać nim pokrojoną na kawałki kiełbasę. Dodać obraną i pokrojoną w plastry kiełbasę. Gotować 20 minut. Osobno zasmażyć mąkę z masłem. Rozprowadzić wywarem z kiełbasy. Wymieszać z octem i karmelem. Przyprawić do smaku. Kełbasę odsączyć. Podawać z sosem.