Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Piwna wątróbka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

i wątróbka i browarek....

Piwna wątróbka

Składniki:

Piwna wątróbka

 

  • 500 g wątróbki cielęcej lub drobiowej
  • 1 szklanka mleka
  • 3-4 łyżki masła
  • 3-4 cebule
  • 1 szklanka jasnego dobrego piwa
  • 1/2 szklanki kwaśnej śmietany
  • 1-2 łyżki posiekanej natki
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Piwna wątróbka
wątróbkę namoczyć w mleku po czym osączyć i osuszyć. pokroić na kawałki, lekko obsmażyć na rozgrzanym maśle. cebule obrać, posiekać i zeszklić na pozostałym maśle. mięso połączyć z cebulą, przyprawić solą i pieprzem, wlać piwo i śmietanę dusić 15 minut. posypać natką