Sposób przygotowania:
Pizza cztery sery z jarmużemETAP 1:
Wieczorem pierwszego dnia nastawić zaczyn: w wodzie rozpuścić drożdże (okruszek) i dodać mąkę, zamieszać. Przykryć folią i odstawić na około 14 godzin. Na drugi dzień do zaczynu dodać wodę i drożdże. Wymieszać dokładnie. Do misy robota wsypać mąkę, sól. Dodać oliwę i zaczyn. Zagnieść gładkie ciasto i odstawić na 2 godziny do wyrośnięcia.
ETAP 2:
Sery zetrzeć i pokroić (można użyć dowolne kombinacji, ja użyłam camemberta, goudy, parmezanu i wędzonego radamera).
ETAP 3:
Jarmuż poszarpać na kawałki, usuwając łodygi. Wrzucić na osolony wrzątek, zamieszać. Po minucie odcedzić dokładnie. Osuszyć. Po tym czasie ciasto zagnieść, przełożyć na blachę posmarowaną olejem i rozciągnąć palcami.
ETAP 4:
Posmarować sosem pomidorowym, posypać ziołami, ułożyć jarmuż i sery. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 250 stopni i piec około 10-12 minut.
reanja
Alex_M
dzięki :) była pyszna!