Sposób przygotowania:
Pizza domowa na kolorowo
Zrobić zaczyn z drożdży, dwóch łyżeczek cukru i wody oraz odstawić pod przykryciem na kwadrans. Mąkę wsypać do dużej misy, wlać zaczyn, oliwę z oliwek oraz dwie łyżeczki pełne soli. Wyrabiać i zagnieść oraz położyć na kuchence misę z ciastem do wyrośnięcia na ponad godzinę.
W tym czasie przygotować pozostałe produkty jak kukurydzę z puszki, oliwki czarne, cebulkę prażoną gotową, dwa rodzaje serów jak cheddar oraz parmezan, pastę pomidorową lub paprykową, świeże papryki oraz czuszkę.
Piekarnik nagrzać do 200 st. C, blachę natrzeć lekko olejem i wylepić ciastem. Wierzch ciasta natrzeć pastą pomidorową lub paprykową, układać odsączoną kukurydzę i oliwki, rozłożyć paski umytych i pokrojonych papryk plus czuszkę posiekaną.
Wstawić pizzę do nagrzanego piekarnika na 30 min. Na 10 min. przed końcem pieczenia wysunąć blachę i posypać startymi serami i cebulką prażoną.
Gdy ser się rozpłynie, wtedy wyjąć blachę i kroić pizzę nożem na kawałki.
W tym czasie przygotować pozostałe produkty jak kukurydzę z puszki, oliwki czarne, cebulkę prażoną gotową, dwa rodzaje serów jak cheddar oraz parmezan, pastę pomidorową lub paprykową, świeże papryki oraz czuszkę.
Piekarnik nagrzać do 200 st. C, blachę natrzeć lekko olejem i wylepić ciastem. Wierzch ciasta natrzeć pastą pomidorową lub paprykową, układać odsączoną kukurydzę i oliwki, rozłożyć paski umytych i pokrojonych papryk plus czuszkę posiekaną.
Wstawić pizzę do nagrzanego piekarnika na 30 min. Na 10 min. przed końcem pieczenia wysunąć blachę i posypać startymi serami i cebulką prażoną.
Gdy ser się rozpłynie, wtedy wyjąć blachę i kroić pizzę nożem na kawałki.