Sposób przygotowania:
Pizza domowa z cukinia i groszkiem
Cukinię i kiełbasę kroimy w pół plastry ,a pieczarki w plastry. Jedną cebulę i czosnek w kostkę. Następnie dusimy na maśle przez 5min.Odstawiamy. Pozostałą cebulę kroimy w piórka. Mąkę przesiać ,dodać sól ,cukier i olej , wkruszyć drożdże ,wymieszać i dodać wodę. Zagniatać ok. 10 min. ,im dłużej tym lepsze ciasto.(można wymieszać w malakserze) Po wyrobieniu ciasta włączyć piekarnik na 200stopni.Ciasto należy rozwałkować na blachę z piekarnika(wcześniej posmarowaną olejem). Zostawić na 5/10min do wyrośnięcia. Składniki na sos mieszamy i smarujemy ciasto. Posypujemy połową startego sera. Na to kładziemy pozostałe składniki. Wierzch posypujemy reszta sera. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 15/20 minut. Pizza