Sposób przygotowania:
Pizza domowa wg Rossie
w 1/5 szklanki letniej wody należy rozpuścić drożdże i cukier, wymieszać i odstawić na kwadrans,żeby rozczyn "ruszył" 2 szklanki mąki z solą i gotowym rozczynem wymieszać w misce dodając 200 ml wody i wyrabiać ciasto, podsypując resztą mąki, wyrobić je konkretnie i odstawić żeby wyrosło. Gdy podwoi swoją objętość rozwałkować, wyłożyć na blachę, nakłuć widelcem gęsto, podpiec w 200 stopniach kilka minut, wyjąć z piekarnika i posmarować sosem przygotowanym ze składników, ktore wymieniłam jako te na "sos pomidorowy do posmarowania spodu pizzy". Sos przygotowujemy mieszając ze sobą po prostu podane składniki. Na to układamy dodatki, przykładowo - wędlinę, ser, por, paprykę, pomidory, ser, cebulę, doprawiamy wedle gustu w międzyczasie przyprawami, pieczemy około 20 minut w 180 st. Sosy do polania robimy mieszając ze sobą podane składniki.