Sposób przygotowania:
Pizza domowa z dwoma gatunkami seraZaczyn:
Do miski wlewamy letnią wodę. Wsypujemy suche drożdże. Dodajemy łyżeczkę cukru. Wsypujemy 3 łyżki mąki. Całość mieszamy i zostawiamy do powstania zawiesiny na 15 minut.
Wykonanie ciasta:
Dodajemy teraz resztę mąki, sól, pomidory suszone z czosnkiem i bazylią. Wyrabiamy cisto, na końcu dodajemy oliwę z oliwek. Zostawiamy do wyrośnięcia ( u mnie to na oko, zobaczyłam że wyrosło i ok ) Rozwałkowałam wyrośnięte ciasto ( koło) Polałam keczupem i posypałam ziołami. Pokroiłam pieczarki w cienkie plastry i ułożyłam dosyć ciasno. Paprykę pokroiłam w słupki i posypałam na wierzchu. Wstawiłam do pieca i piekłam 25 minut w 170 stopniach. Przed całkowitym upieczeniem wyjęłam pizze i położyłam dwa gatunki sera , trzymałam w piecu do rozpuszczenia.
Wyjęłam pokroiłam i zjadłam pychaaaaaa.