Sposób przygotowania:
Pizza góralski smak
Drożdże rozpuścić z ciepła wodą. Okolo 25 stopni. Dodać olej sczypte soli i cukru.
Dodać mąkę i dokładnie zagnieść ciasto.
Nastepnie rozwałkować i obsmarować boki olejem.
Na środku posmarować sosem pomidorowym.
Zetrzeć 1/4 sera ułożyć pokrojony boczek, cebule, pieczarki i kiełbasę doprawic solą i pieprzem.
Na wierzch zetrzeć resztę sera i ułożyć salami. Piec około 20 minut w temp. 200 stopni.
Dodać mąkę i dokładnie zagnieść ciasto.
Nastepnie rozwałkować i obsmarować boki olejem.
Na środku posmarować sosem pomidorowym.
Zetrzeć 1/4 sera ułożyć pokrojony boczek, cebule, pieczarki i kiełbasę doprawic solą i pieprzem.
Na wierzch zetrzeć resztę sera i ułożyć salami. Piec około 20 minut w temp. 200 stopni.