Sposób przygotowania:
Pizza z salami i pieczarkami
Drożdże pokruszyć, wymieszać z ciepłą wodą i cukrem, odłożyć w ciepłe miejsce na 10 minut. Następnie dodać jajko, sól i przesianą mąkę, wyrabiać przez 5 minut. Wlać olej i wyrabiać kolejne 5 minut. Przykryć folią i pozostawić w ciepłym miejscu na pół godziny. W między czasie włączyć piekarnik na 200 stopni, włożyć kamień do pieczenia pizzy, rozgrzać. Gdy ciasto podwoi swoją objętość wyłożyć na posypaną mąka stolnicę i rozwałkować lub rozciągnąć, ułożyć na papierze. Ketchup wymieszać z koncentratem i ziołami, posmarować ciasto. Posypać 1/3 startego sera, ułożyć pieczarki pokrojone na plastry, posypać posiekaną cebulą, ułożyć plasterki salami i posypać pozostałym serem. Pizzę zsunąć na rozgrzany kamień i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 7-10 minut.