Sposób przygotowania:
Pizza łatwa i pyszna
FARSZ- przygotować wczesniej gdyż jego wykonanie zajmuje najwięcejSOS:mieszamy ze sobą wszystkie składniki i wstawiamy do lodówkiDo miski dajemy drozdze ,sol cukier ipolowe letniegomleka ,mieszamy wszyskie skaldniki aż do rozpuszczenia się drożdży.(w tym czasie nagrzewamy piekarnik do maximum) Dodajemy mąkę ,jajka,olej reszte mleka i dobrze wyrabiamy na jednolitą masę bez grudek. Przekladamy do dużej formy posmarowanej olejem lub masłem i posypana mąką(pozornie wydaje się że ciasta jest za mało na dużą blache ale zapewniam że jest go wystarczająco) starać się równo rozprowadzić ciasto(chodź wiem że to nie łatwe :)) . wsadzić do pieca i piec góre przez 5 min na najniższej pułce.Następnie wyjąć . posmarować sosem i nałożyć wszystkie składniki.Piec ok 45-60 minutw temp 200 st pod koniec pieczenia posypac startym serem i piec do jego stopienia. RADY: podczas pieczenia z farszem przez jakiś czas piec tylko dół. Podczas pieczenia samego ciasta po 2 min zrobić w cieście pare dziurek wykałaczką lub widelcem. Może i nie wygląda spektakularnie ale naprawde jest pyszna bo domowej roboty :) Polecam powodzenia i smacznego :)