Sposób przygotowania:
Pizza meksykańska z tortillas
Drożdże rozgnieść widelcem w misce z odrobiną cukru i zalać letnią wodą. Odstawić na kwadrans, a potem przesiać mąkę kukurydziana, dodać soli dwie łyżeczki oraz oliwy z oliwek. Wyrabiać składniki rękoma, zagnieść w kulę i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ponad godzinę, w tym czasie przygotować następne tzn. wyjąć i odsączyć fasolę i kukurydzę z zalewy na osobnych sitkach, a potem jeszcze kapary i oliwki. Mięso z kurczaka gotowanego kilka godzin wcześniej zmielić i doprawić pieprzem białym mielonym lub czarnym. Można jeszcze dodać posiekana papryczkę jalapeno, jeśli ktoś lubi, choć nie zawsze wskazana dla wszystkich. Piekarnik nagrzać do 200 st. C, blachę natrzeć lekko olejem kukurydzianym i wylepić na niej ciasto drożdżowe dobrze wyrośnięte i natrzeć wierzch pastą paprykową lub tabasco zielonym. Wyłożyć zmielone mięso drobiowe i odsączone warzywa z puszek, posypać suszonymi ziołami i startym serem. Wstawić blachę do piekarnika i piec z pół godziny. Po upieczeniu wyjąć i nadziać pizzę chipsami tortillas, wbijając je w farsz. Pokroić i podawać.