Sposób przygotowania:
Pizza z szynką i mieszanką meksykańską
Zrobić sos dodając do pomidorów z puszki keczup pikantny, dokładnie wymieszać i wysmarować nim spód do pizzy zrobiony wg mojego przepisu : Mleko delikatnie podgrzać, dodać cukier i drożdże, wymieszać i pozostawić na 15 minut. Mąkę wsypać do miski, dodać rozczyn, sól, oliwę, suszoną bazylię, dokładnie wyrobić ręką (ciasto musi być elastyczne) jeśli jest potrzeba dodać mąkę. Przykryć ścierką i wstawić do piekarnika o temp. 50 stopni. Kwadratową blachę wysmarować oliwą. Wyrośnięte ciasto przełożyć na blachę, rozwałkować wałkiem na szerokość blachy, ciasto lekko podnieść do góry.
Posmarowany sosem spód wyłożyć plastrami szynki gotowanej i nakładać po łyżeczce mieszanki meksykańskiej Całość obłożyć cienkimi paskami sera gouda. Wstawić do gorącego piekarnika, piec 30 minut w temp. 170 stopni z termoobiegiem.
Posmarowany sosem spód wyłożyć plastrami szynki gotowanej i nakładać po łyżeczce mieszanki meksykańskiej Całość obłożyć cienkimi paskami sera gouda. Wstawić do gorącego piekarnika, piec 30 minut w temp. 170 stopni z termoobiegiem.