Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Pizza meksykańska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Włoska pizza w meksykańskim stylu

Pizza meksykańska Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pizza meksykańska

 

 

Sposób przygotowania:

Pizza meksykańska
Do miski wsypujemy mąkę, wlewamy oliwę, wkruszamy drożdże i stopniowo wlewamy wodę wyrabiając ciasto. Ciasto wykładamy na stolnicę i wyrabiamy około 10 minut (im dłużej tym lepiej). Z ciasta rękoma formujemy okrągły, duży placek i smarujemy go łyżeczką koncentratu pomidorowego. Na patelni rozgrzewamy olej. Podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy mięso i smażymy do momentu aż mięso się zarumieni. Wkładamy resztę koncentratu i mieszamy. Wówczas wkładamy pokrojoną w paski paprykę, fasolę szparagową (można ją pokroić na kawałki) oraz groszek i pokrojone w plasterki pieczarki. Smażymy chwilkę aż warzywa zmiękną. Dodajemy kukurydzę, doprawiamy do smaku. Masę mięsna wykładamy na pizzę i posypujemy startym żółtym serem. Pizzę pieczemy 12 minut w nagrzanym do maksimum piekarniku. Smacznego :)
Pizza meksykańska
Dodajemy mięso i smażymy do momentu aż mięso się zarumieni.
Pizza meksykańska
Wówczas wkładamy pokrojoną w paski paprykę, fasolę szparagową (można ją pokroić na kawałki) oraz groszek i pokrojone w plasterki pieczarki.
Pizza meksykańska
Do miski wsypujemy mąkę, wlewamy oliwę, wkruszamy drożdże i stopniowo wlewamy wodę wyrabiając ciasto.
Pizza meksykańska
Z ciasta rękoma formujemy okrągły, duży placek i smarujemy go łyżeczką koncentratu pomidorowego.