Sposób przygotowania:
Pizza meksykańska
Do miski wsypujemy mąkę, wlewamy oliwę, wkruszamy drożdże i stopniowo wlewamy wodę wyrabiając ciasto. Ciasto wykładamy na stolnicę i wyrabiamy około 10 minut (im dłużej tym lepiej). Z ciasta rękoma formujemy okrągły, duży placek i smarujemy go łyżeczką koncentratu pomidorowego. Na patelni rozgrzewamy olej. Podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy mięso i smażymy do momentu aż mięso się zarumieni. Wkładamy resztę koncentratu i mieszamy. Wówczas wkładamy pokrojoną w paski paprykę, fasolę szparagową (można ją pokroić na kawałki) oraz groszek i pokrojone w plasterki pieczarki. Smażymy chwilkę aż warzywa zmiękną. Dodajemy kukurydzę, doprawiamy do smaku. Masę mięsna wykładamy na pizzę i posypujemy startym żółtym serem. Pizzę pieczemy 12 minut w nagrzanym do maksimum piekarniku. Smacznego :)