Sposób przygotowania:
Pizza na spodzie z cukinii
Cukinię myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, odciskamy z nadmiaru płynu.
Mozzarellę również ścieramy na tarce i dodajemy do cukinii.
Potem dodajemy jajko, otręby, sól, pieprz i zioła prowansalskie. Mieszamy.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy ciasto nadając mu ulubiony kształt.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut. W tym czasie kroimy szynkę i żółty ser w drobną kostkę. Potem wyjmujemy ciasto na pizzę z piekarnika i smarujemy ketchupem.
Posypujemy szynką i serem oraz oprószamy suszonym oregano.
Pieczemy przez 15 min.
Mozzarellę również ścieramy na tarce i dodajemy do cukinii.
Potem dodajemy jajko, otręby, sól, pieprz i zioła prowansalskie. Mieszamy.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy ciasto nadając mu ulubiony kształt.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut. W tym czasie kroimy szynkę i żółty ser w drobną kostkę. Potem wyjmujemy ciasto na pizzę z piekarnika i smarujemy ketchupem.
Posypujemy szynką i serem oraz oprószamy suszonym oregano.
Pieczemy przez 15 min.