Sposób przygotowania:
Pizza na grubym cieście z chorizo
Składniki ciasta łącze ze sobą. Następnie dokładnie wyrabiam i pozostawiam do wyrośnięcia ok 2 godzin.
Ciasto pozostawiam w ciepłym miejscu pod przykryciem ściereczki. Międzyczasie drobno siekam cebulę, natkę.
Ser żółty dzielę na mniejsze plastry. Chorizo kroję w cienkie plastry. Paprykę myję i kroję w plastry.
Pizzę dokładnie wyrabiam. Blachę smaruję masłem a następnie posypuję bułka tartą.
Przekładam ciasto. Smaruję koncentratem pomidorowym. Następnie kładę ser, cebulę, paprykę.,natkę oraz chorizo.
Piekę ok 20 min w 200 stopniach. Po upieczeniu posypuję rukolą. Smacznego.
Ciasto pozostawiam w ciepłym miejscu pod przykryciem ściereczki. Międzyczasie drobno siekam cebulę, natkę.
Ser żółty dzielę na mniejsze plastry. Chorizo kroję w cienkie plastry. Paprykę myję i kroję w plastry.
Pizzę dokładnie wyrabiam. Blachę smaruję masłem a następnie posypuję bułka tartą.
Przekładam ciasto. Smaruję koncentratem pomidorowym. Następnie kładę ser, cebulę, paprykę.,natkę oraz chorizo.
Piekę ok 20 min w 200 stopniach. Po upieczeniu posypuję rukolą. Smacznego.