Sposób przygotowania:
Razowa pizza z cukinią i chorizo
Składniki ciasta łącze ze sobą a następnie dokładnie wyrabiam kilka minut rękami. Formuje kulkę i odstawiam w ciepłe miejsce. Przykrywam ściereczką.
Cukinię obieram i kroję w plastry. Plastry nie mogą być za cienkie bo mogą się spalić. Cebulę obieram i kroję w piórka. Chorizo kroję w plastry.
Ciasto rozwałkowuję i przekładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto smaruję koncentratem pomidorowym.
Doprawiam solą i pieprzem oraz bazylią. Całość posypuję serem żółtym. Układam plastry cukinii, następnie cebulę oraz chorizo. Wkładam do rozgrzanego piekarnika do 220 stopni.
Piekę ok 20 min aż brzegi będą rumiane. Podaję z ulubionym sosem.
Cukinię obieram i kroję w plastry. Plastry nie mogą być za cienkie bo mogą się spalić. Cebulę obieram i kroję w piórka. Chorizo kroję w plastry.
Ciasto rozwałkowuję i przekładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto smaruję koncentratem pomidorowym.
Doprawiam solą i pieprzem oraz bazylią. Całość posypuję serem żółtym. Układam plastry cukinii, następnie cebulę oraz chorizo. Wkładam do rozgrzanego piekarnika do 220 stopni.
Piekę ok 20 min aż brzegi będą rumiane. Podaję z ulubionym sosem.