cooked

cooked

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 80]

Domowa pizza na grubym cieście

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Super pizza na grubym, sprężystym i miękkim cieście. Z dodatkiem ulubionych składników - danie idealne!

Domowa pizza na grubym cieście Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Domowa pizza na grubym cieście

 

Sposób przygotowania:

Domowa pizza na grubym cieście
Z mąki, mleka, drożdży zrobić rozczyn i odstawić na 15 min, by ruszył. Następnie dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Gdy ciasto będzie już dobrze wyrobione, posmarować olejem i odstawić na ok 1 godzinę w ciepłe miejsce, przykrywając ściereczką. Po upływie godziny ciasto rozwałkować na placek o grubości ok 5mm. Następnie posmarować koncentratem pomidorowym, przyprawić pieprzem i oregano i dodać swoje ulubione składniki. (tutaj: ser, pieczarki, oliwki, szynka, kukurydza). Piec w piekarniku w temperaturze 180 C przez 20 min.
Domowa pizza na grubym cieście
Etap 1 - przygotować ciasto na pizze
Domowa pizza na grubym cieście
Etap 2 - rozwałkować ciasto na placek o grubości ok 5 mm
Domowa pizza na grubym cieście
Etap 3 - posmarować koncentratem, posypać przyprawami i serem
Domowa pizza na grubym cieście
Etap 4 - dodać swoje ulubione składniki