Sposób przygotowania:
Pizza z mięsem i pieczarkami
Drożdże rozpuścić w mleku z dodatkiem cukru, odstawić na kilka minut. Do miski przesypać obie mąki, otręby i dużą szczyptę soli, dokładnie wymieszać. Wlać rozczyn drożdżowy. Wymieszać i zagnieść gładkie ciasto. Miskę z ciastem przykryć czystą ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Pieczarki pokroić w półplasterki, usmażyć na oleju. Jak płyn z grzybów odparuje, dodać do nich mięso, trochę soli i pieprzu, cebulę suszoną, mieloną paprykę i przyprawę do mięs. Smażyć, co chwilę mieszając, aż mięso się zetnie. Wlać pół szklanki wody, dodać koncentrat i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać, gotować bez przykrycia, aż prawie cały płyn odparuje. Blaszkę z wyposażenia piekarnika posmarować lekko olejem, rozłożyć na niej wyrośnięte ciasto. Na cieście rozłożyć mięso z pieczarkami, a na wierzchu pokrojoną w kostkę cebulę. Całość lekko oprószyć solą i posypać przyprawą do pizzy. Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, ser feta pokruszyć, a ser mozzarella odsączyć i pokroić w plasterki. Wszystkie sery rozłożyć na pizzy. Pizzę piec w 180 stopniach przez ok. 25 minut. Podawać np. z ketchupem.