karolcia_zip

karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Pizza z parówkami i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pizza doskonała na obiad i kolację.

Pizza z parówkami i papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pizza z parówkami i papryką

 

Sposób przygotowania:

Pizza z parówkami i papryką

Ciasto:


Do ciepłej wody wrzucamy drożdże i cukier. Mieszamy, aby się rozpuściły. Dodajemy odrobinę mąki i odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 minut.


Do miski wsypujemy przesianą mąkę i sól. Mieszamy. Po 15 minutach dodajemy wyrośnięte drożdże i olej. Ze składników wyrabiamy gładkie  ciasto. Gotowe ciasto odstawiamy na minimum 30 minut w ciepłe miejsce do ponownego wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwie części i rozwałkowujemy na 2 blaszki.


Wierzch:


Ciasto smarujemy ketchupem. Na posmarowane ciasto wykładamy składniki: plasterki żywieckiej, pokrojone parówki, pokrojoną w kostkę paprykę, plasterki pomidora oraz pokrojoną w kostkę cebulę. Składniki pokrywamy startym serem. Na ser sypiemy zioła prowansalskie.


Pizzę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180ºC przez 25 minut.

Pizza z parówkami i papryką
Wyrośnięte ciasto na pizzę.
Pizza z parówkami i papryką
Rozwałkowane ciasto posmarowane ketchupem.
Pizza z parówkami i papryką
Wyłożone składniki.
Pizza z parówkami i papryką
Pizza obsypana serem i ziołami prowansalskimi.