Sposób przygotowania:
Pizza na ziołowym spodzie
Składniki na zaczyn dokładnie ze sobą mieszamy. Do miski przesiewamy sól oraz mąkę. Na środku robimy dołek, w który wlewamy przygotowany zaczyn. Dodajemy pozostałe składniki ciasta i zarabiamy gładkie, bardzo elastyczne ciasto.
Przygotowane ciasto pekładamy je do miski posmarowanej olejem. Ciasto skrapiamy olejem i ostrożnie rozprowadzamy go po jego powierzchni. Tak przygotowane odstawiamy do podwojenia objętości. W tym czasie możemy przygotować składniki.
Cebulę kroimy w cienkie półplasterki. Pomidorki i pieczarki dokładnie myjemy. Pomidory kroimy na połówki, a pieczarki na plasterki. Kiełbasę dzielimy na plasterki, a kukurydzę osączamy z zalewy. Ogórka kiszonego kroimy w kostkę.
Wyrośnięte ciasto przekładamy ma blachę wyłożoną papierem do pieczenia i rozciągamy je na całą jej powierzchnię. Ciasto smarujemy ketchupem, na którym układamy przygotowane wcześniej dodatki. Na wierzch układamy plasterki sera.
Pieczemy w 200 st przez około 20-25 minut.
Przygotowane ciasto pekładamy je do miski posmarowanej olejem. Ciasto skrapiamy olejem i ostrożnie rozprowadzamy go po jego powierzchni. Tak przygotowane odstawiamy do podwojenia objętości. W tym czasie możemy przygotować składniki.
Cebulę kroimy w cienkie półplasterki. Pomidorki i pieczarki dokładnie myjemy. Pomidory kroimy na połówki, a pieczarki na plasterki. Kiełbasę dzielimy na plasterki, a kukurydzę osączamy z zalewy. Ogórka kiszonego kroimy w kostkę.
Wyrośnięte ciasto przekładamy ma blachę wyłożoną papierem do pieczenia i rozciągamy je na całą jej powierzchnię. Ciasto smarujemy ketchupem, na którym układamy przygotowane wcześniej dodatki. Na wierzch układamy plasterki sera.
Pieczemy w 200 st przez około 20-25 minut.