Sposób przygotowania:
Pizza piętrowa
Drożdże rozgrabiamy z letnią wodą i cukrem. Odstawiamy na 10 minut. Do mąki dodajemy oliwę i odstaną wodą z drożdżami i cukrem. Mieszamy ciasto dość energicznie przez około 10-15 minut. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia. Następnie ciasto rozciągamy na blaszce. Przecier łączymy z bazylia i oregano. Intensywnie mieszamy dodając keczup pikantny w celu zagęszczenia. Tak przygotowanym sosem smarujemy spód pizzy. Posypujemy obficie serem. Na obrzeżach układamy plasterki boczku zaś w środku salami. Następnie posypujemy kapeluszami pieczarek i kolejną warstwą sera. Na ser ponownie nakładamy sos pomidorowy i na to jeszcze raz sypiemy pieczarki. Tak przygotowaną pizze wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C. Następnie pieczemy około 25 minut stopniowo temperaturę zmniejszając do 180°C. Smacznego.