Sposób przygotowania:
Pizza-tarta z szynką, pieczarkami i marchewką
Ciasto: Do miski przesiać mąkę, dodać drożdże. Rozetrzeć je z mąką. Dodać sól,olej i stopniowo dodawać wodę. Wyrabiać ciasto. Wyrabiać do momentu aż będzie odchodzić od ręki. Przykryć ściereczką i zostawić o wyrośnięcia. Następnie ponownie krótko wyrobić i pokroić na 4 części. Każdy z nich rozwałkować i ułożyć w formie na tartę. Odstawić na kolejne 15 minut do wyrośnięcia.
Sos: Cebulkę drobno posiekać. Zeszklić ją w rondelku na maśle. Dodać mąkę i dobrze wymieszać. Wlać przecier, zagotować. Gotować około 2-3 minuty i doprawić do smaku. Zdjąć z ognia i ostudzić. Wykonanie: Na cieście rozsmarować sos. Szynkę pokroić w paseczki, podobnie postąpić z kapeluszami pieczarek.
Na spodzie ułożyć szynkę, pieczarki. Natkę posiekać, marchewkę zetrzeć na dużych oczkach. Wyłożyć ja na wierzch pizzy. Ser pokroić na cienkie paseczki i ułożyć na pizzy. Piec w 180 około 20 minut. Podawać z ketchupem.
Sos: Cebulkę drobno posiekać. Zeszklić ją w rondelku na maśle. Dodać mąkę i dobrze wymieszać. Wlać przecier, zagotować. Gotować około 2-3 minuty i doprawić do smaku. Zdjąć z ognia i ostudzić. Wykonanie: Na cieście rozsmarować sos. Szynkę pokroić w paseczki, podobnie postąpić z kapeluszami pieczarek.
Na spodzie ułożyć szynkę, pieczarki. Natkę posiekać, marchewkę zetrzeć na dużych oczkach. Wyłożyć ja na wierzch pizzy. Ser pokroić na cienkie paseczki i ułożyć na pizzy. Piec w 180 około 20 minut. Podawać z ketchupem.