Sposób przygotowania:
Pizza tymiankowa
Rozpuszczamy sobie drożże w 5-6 łyżkach ciepłej wody.Potem wlewamy je do mąki,dolewamy 1 łyżkę oliwy i 1 szklankę wody (może być zimna).Wyrabiamy jednolite ciasto.Zbijamy je w kulkę i odstawiamy na 4 godziny.Po tym czasie dzielimy na połowy, oprószamy sola i wyrabiamy od nowa.Formujemy 2 placki,zawijamy brzegi.Układamy placki na natłuszczonej blasze i każdy z nich smarujemy z wierzchu oliwą. Teraz układamy na plackach obrane i pokrojone w plasterki pomidory.Oprószamy je solą,pieprzem i tymiankiem.Nie przesadzajcie z solą-sardynki są słone!Na pomidorach układamy sardynki.Skrapiamy oliwą oraz winem.Lekko oprószamy bułka tartą.Pieczemy około 20-25 minut w temperaturze 220*C.Smacznego!