Sposób przygotowania:
Pizza w czterech smakach.
Drożdże rozgnieść z cukrem,zalać letnią wodą i odstawić na 5 min.Mąkę przesiać i wsypać do miski z drożdżami,dodać dwie łyżki oliwy,łyżkę soli i wyrabiać,a potem zagnieść w kulę,nakryć ściereczką i dać w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 2 godziny.Pi-
-eczarki pokroić i obsmażyć na maśle,strąki papryki umyć i pokroić,oliwki osączyć,cebule lub szalotki obrać,umyć i pokroić w piórka lub na plasterki,ser zetrzeć lub mieć gotowy starty,pomidory suszone wyjąć na sitko,osączyć z oleju.Blachę natrzeć tłuszczem roślinnym lub olejem i rozgrzać piekarnik do 200 st.C.Ciasto rozprowadzić na blasze rękoma i nadziewać każdy prostokąt cias-
-ta inaczej,np.na jednym kłaść duszone pieczarki,cebulę,pepperoni
a na kolejnych resztę składników,aby się różniły.Wstawić do piek-
-arnika i piec 25-30 min.Podawać od razu.
-eczarki pokroić i obsmażyć na maśle,strąki papryki umyć i pokroić,oliwki osączyć,cebule lub szalotki obrać,umyć i pokroić w piórka lub na plasterki,ser zetrzeć lub mieć gotowy starty,pomidory suszone wyjąć na sitko,osączyć z oleju.Blachę natrzeć tłuszczem roślinnym lub olejem i rozgrzać piekarnik do 200 st.C.Ciasto rozprowadzić na blasze rękoma i nadziewać każdy prostokąt cias-
-ta inaczej,np.na jednym kłaść duszone pieczarki,cebulę,pepperoni
a na kolejnych resztę składników,aby się różniły.Wstawić do piek-
-arnika i piec 25-30 min.Podawać od razu.